Saltar a la corda. Només un joc per a nens?

Un complet exercici per cremar greixos

Pot semblar un joc de nens, però no ho és. Saltar a corda és un dels exercicis més complets que existeixen. A més, és una activitat que es pot practicar gairebé en qualsevol lloc, amb un cost mínim i amb poques possibilitats de lesionar-se. Però no et confiïs, saltar a la corda també requereix la seva tècnica.

Tots ho hem fet de nens alguna vegada, potser per això, el subestimem. Però aquest exercici cada vegada té més adeptes a causa dels seus nombrosos beneficis i als seus avantatges. És fàcil, barat i la corda és lleugera de transportar, de manera que podem practicar-lo allà on anem. Saltar a corda és un dels exercicis que se solen incloure en els entrenaments intervàl·lics d’alta intensitat (HIIT). Saltar a corda augmenta les pulsacions en molt poc temps, tonifica els músculs i accelera el metabolisme de manera que l’efecte crema greixos continua hores després d’haver finalitzat l’entrenament. Alguns esportistes l’utilitzen per escalfar, tot i que és un excel·lent exercici aeròbic per aprimar-se.

És també un bon exercici per entrenar la coordinació, i, tot i que sembla que les cames són les que més es beneficien de l’activitat, el moviment que es realitza en saltar incideix en tot el tren superior compost per braços, abdomen, tronc i pectoral. Pel que fa al tren inferior, els bessons i turmells són els que més treballen però també els quàdriceps hi participen. A més, aquesta activitat comporta menys impacte que córrer, ja que el salt no recau sobre el taló sinó en els dits i en la meitat del peu.

Encara que pugui semblar fàcil, és molt exigent a nivell de coordinació i també necessita depurar la tècnica per no lesionar-se. En ser tan exigent, les sessions han de ser molt curtes. Sèries d’un minut com a màxim, descansant 30 segons entre cadascuna d’elles. Practicant tres vegades a la setmana, els resultats apareixeran en poc temps.

També et pot interessar: Swing de Kettlebell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *