Millor respirar per la boca o pel nas quan corro?

Aquesta és la pregunta clàssica pels corredors principiants.

Resultat d'imatges de mujer corriendo

Molts dels que estan començant en el món del running s’obsessionen pel fet de voler controlar la seva respiració. Sens dubte és una cosa a tenir en compte però tampoc podem fer d’això una qüestió de control científic. Si és important tenir en compte algunes qüestions.

El nas permet que l’aire arribi més calent i més net als teus pulmons; però, a intensitats molt elevades és fàcil que necessitis utilitzar tant la boca com el nas per inspirar tot l’aire que els teus músculs estan demandant en aquest moment de gran esforç.

En les teves carreres a ritme mitjà pots fer servir el nas per prendre l’aire i la boca per expulsar-lo, i quan tinguis dificultats perquè vas molt de pressa pren-lo per la boca i pel nas.

La majoria dels corredors “populars” fan servir la respiració 2-2 (dos passos en inspirar i dos en expirar) que implica començar el cicle coincidint sempre el suport amb la mateixa cama. Varia de tant en tant amb la respiració 3-2, així la respiració comença cada vegada amb la cama contrària.

Font: Sportlife.es

També et pot interessar: Córrer et buida el cap?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *