LA SÍNDROME DE LES CAMES INQUIETES (causes i símptomes)

La síndrome de les cames inquietes és un trastorn neurològic caracteritzat per l’aparició d’una sensació molesta, no dolorosa, a les cames que obliga a la mobilització d’aquestes.

Els símptomes poden aparèixer o empitjorar amb el repòs o la nit quan el pacient està al llit.

En alguns casos, la síndrome de cames inquietes pot ser degut a una lesió dels nervis perifèrics, la disminució dels cúmuls de ferro o per l’augment de l’àcid úric a la sang.

 

 

 

 

 

 

 

No obstant això, en la major part dels pacients no s’evidencia una causa de la síndrome de cames inquietes, i es defineix com idiopàtic. En aquests últims, pot existir un component de predisposició genètica, ja que almenys una tercera part dels pacients té antecedents familiars.

D’altra banda, es creu que l’origen d’aquesta síndrome pugui tenir relació amb un descens de la dopamina, que és un neurotransmissor cerebral necessari per a la realització i coordinació de moviments.

Essencialment, consisteix en una sensació desagradable, difícil de descriure, a les cames que apareix a l’anar a dormir o amb el repòs, i que millora transitòriament a moure-les.

Aquests símptomes, en ocórrer fonamentalment a la nit, en estar al llit, interfereixen en l’adequat descans.

Fins a un 80% dels pacients associen, a més, moviments involuntaris de les cames durant el son i, un percentatge més petit, refereixen aquest tipus de moviments també durant la vigília, mentre es troben asseguts o estirats.

 

 

 

 

 

 

 

 

Font: Clínica Universidad de Navarra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *