És mal senyal si estem suant massa quan fem esport?

El test que diu el teu nivell de deshidratació després d’entrenar

 

En molts casos suar més o menys depèn de la teva genètica i poc o gens pots fer per canviar aquest paràmetre. Suar és un mecanisme que posa en marxa el teu cos per a refredar-se quan detecta que la seva temperatura s’eleva més de l’aconsellable.

L’evaporació de la suor roba calor del teu cos i aconseguir refredar d’una manera efectiva. El problema és que a més de perdre aigua elimines també sals minerals importants per al rendiment físic.

S’aconsella beure mig litre d’aigua un parell d’hores abans de fer exercici físic i un altre mig litre quinze minuts de començar el nostre entrenament o competició. Si no estaràs més d’una hora fent esport no necessites més. En qualsevol cas, encara que suïs molt no t’has d’alarmar tret que arribis a un grau alt de deshidratació.

Aquest test et pot donar una orientació de quant t’has deshidratat en el teu entrenament.

1. Buida la teva bufeta i pesa’t sense roba abans de començar a fer exercici

Pes pre-exercici (A) = x Kg

2. Apunta el volum de líquid consumit (en ml) durant l’exercici

Líquid consumit = x ml

3. Una vegada que has acabat d’entrenar, eixuga’t la suor amb una tovallola, buida la bufeta i torna a pesar-te sense roba.

Pes post-exercici (B) = x Kg

4. Resta el pes post exercici del pre-exercici

A – B = C

5. Per saber quanta aigua has perdut, multiplica el pes perdut per 995

C x 995 = litres d’aigua perduts durant l’exercici (a aquesta quantitat has de restar el líquid que has pres durant l’exercici)

6. Per saber quin percentatge de pes has perdut durant l’exercici fes aquesta fórmula

C dividit entre A i multiplica per 100 =% de pes corporal perdut

Si el percentatge és inferior al 2%, tens una bona regulació de calor. Si la regulació és del 2%, aquesta està alterada, augmenta la set i empitjora una mica el rendiment. Per sobre del 3% el rendiment ja baixa notablement (fins al 25%) i a partir del 5% és una situació de risc en què apareix mal de cap, irritabilitat, fatiga sent urgent la necessitat d’hidratació. Si el teu nivell de pèrdua és alta, és important que quan facis esport t’hidratis contínuament.

 

Font: Sportlife.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *