Quins són els seus beneficis per a la salut?

En tot parlarem de la poma com a fruita natural, però hi ha altres productes derivats com ara la sidra de poma, les melmelades o les compotes.

És una fruita molt rica en minerals com el fòsfor, el calci, el potassi i el sodi. A més, ens aporta moltes vitamines, com la C, A i del complex B.

  •  Facilita la digestió. Estimula el funcionament de les glàndules salivals i gàstriques i és molt recomanable en cas de patir úlceres d’estómac o acidesa. A més, es considera diürètica, calmant i desinflamant. En general, hauria d’ajudar a prevenir el restrenyiment pel seu contingut en cel·lulosa, però hi ha molts casos on no es recomana pel seu poder astringent (cada persona hauria de valorar quin efecte li produeix en el seu cos).
  • Es recomana també per evitar càlculs renals i hepàtics, malalties de cor, el reuma i malalties de la pell.

 

Per tot això, el consumir una poma diària podria resultar molt beneficiós per a la teva salut. Per anar bé consumir-la ben rentada, però amb la pell; ja que és on es troben la majoria dels nutrients. Hi ha moltes opcions diferents per poder introduir-la en la nostra alimentació:

  • Com a peça de fruita, en el berenar o a mig matí.
  • D’aquí a un smoothie, juntament amb altres fruites o verdures. Exemple de recepta: Síndria, poma, pera i gingebre.
  • Com un ingredient més dins d’una amanida. Per exemple: 50 g Canonges, 50 g Ruca, 30 g Nous, 100 g Poma, 50 g Formatge de Burgos.
  • En tot tipus de guisats o menjars: llombarda cuita, ofegada amb poma i pinyons; cuixes de pollastre al forn amb ceba i poma picada …

Sempre és més recomanable consumir-la en cru millor que cuinada, ja que d’aquesta manera mantenim millor les propietats nutricionals de la poma, principalment les vitamines.

També et pot interessar: Tres raons per prendre sempre fruita en el desdejuni