Warning: session_start() expects parameter 1 to be array, string given in /usr/home/blog.elcomplex.cat/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 MENÚ CASTANYER - Blog El Complex

MENÚ CASTANYER

CREMA DE CASTANYES

Ingredients
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

600 g de castanyes.

320 g de sucre.

300 ml d’aigua.

1 beina de vainilla.

Preparació

Coeu les castanyes en aigua bullent durant mitja hora, escorregueu-les, poseu-les en un drap perquè no es refredin i aneu pelant-les. Si les darreres costen de pelar, perquè ja estan massa fredes, podeu mirar d’escalfar-les una mica una a una, a mida que ho necessiteu. Partiu la beina de vainilla en dues meitats al llarg i poseu-la en un cassó amb el mig quilo de castanyes, el sucre i l’aigua. Porteu-ho a ebullició i coeu fent xup-xup durant vint minuts, remenant de tant en tant. Traieu la vainilla i passeu-ho per la batedora. Deixeu-ho refredar.

CARN AMB PERES I CASTANYES

Ingredients

1/4 kg de carn de vaca (o de bou) feta a talls fins.

1 copa de vi blanc.

150 g de tomàquets frescos.

1 cullerada grossa de farina.

1/4 L d’oli.

1 all.

6 ametlles torrades.

1 llesca de pa fregit.

4 peres cuites senceres i pelades.

16 castanyes cuites i pelades

Aigua.

Sal.

Preparació

En una part de l’oli posat en una cassola al foc, hi sofregeixes la carn a la que haureu tirat sal. Aboqueu el vi blanc en un pot al foc i li afegiu dues o tres cullerades d’oli, el tomàquet pelat i reduït a puré cru, la farina i una picada que farem al morter amb l’all, les ametlles i el pa fregit; això, desfet en una mica d’aigua, tot això ho afegeixes a la carn. Ho pot servir decorant-lo amb trossets de peres i castanyes.

PASTÍS DE CASTANYES

Ingredients

400 g de castanyes.

150 g de mantega.

150 g de sucre.

5 ous.

50 mL de llet.

½ cullerada de cafè de sucre de vainilla.

200 g sucre (per fer el caramel).

Preparació

Poseu el sucre a foc mitjà fins que quedi caramel·litzat, repartiu-lo en un motlle i deixeu-lo refredar. Poseu a bullir la llet amb les castanyes, el sucre, la mantega i el sucre vainillat. Un cop les castanyes estiguin cuites, ho tritureu i hi incorporeu els ous sencers. Passeu-ho per un colador fi i ho poseu dins del motlle. Coeu al forn al bany Maria a 150-160ºC durant 50-60 minuts. Retireu i deixeu refredar.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra > política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies